Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Zápisy ze schůzí

Schůze 23.4.2015

publikováno 27.04.2015 (aktualizováno 28.04.2015)

Schůze k důležitým událostem - příprava Litičáku, narozeniny, svátky, oslavy.

Zápis z vodácké schůze
23. 4. 2015 od 19hod.  Pivovarská Brána

omluveni: Vanda – odpočívá, protože je dle jejích slov „berlově-pajdající“
Pikin – tím pádem hlídá děti, teda vnoučata
Jitka S. – se zotavuje z nemoci a hlídá Sofinku, protože se jí narodil bráška Filip (viz dále v zápise!)
Iva – je nemocná, má průdušky (asi nemocné)
přítomni: (dle příchodu) Olina a Jindra, Mirka a Honza, Jitka a Honza C., Adelína a Jirka,
Jirka S., Hanka

Pozn. 1.:  Zápis, který je tentokráte už opravdu jako sebrané spisy Jiráskovy, myslím v délce (v obsahu nikoliv), je sestaven chronologicky, u některých událostí jsou zaznamenány i časové údaje.
Pozn. 2.:  Pokud se vám budou zdát některé údaje nepravdivé nebo nepřesné, tak se vám to pravděpodobně nezdá vzhledem k tomu, že zápis je pořizován z doslechu zapisovatelky, tudíž je silně neobjektivní a někdy, když bylo potřeba, i domyšlený.
Pozn. 3.  Komu se to nechce číst (což chápu), nechť čte jen jasné, stručné a výstižné důležité organizační věci k Litičáku, které jsou tentokráte umístěné hned za poznámkami, aby je „nečteči“ nemuseli složitě hledat na konci a nevymlouvali se, že něco zapomněli.

Důležité organizační věci k Litičáku:
Kdy a kde:   2. 5. 2015 (sobota) sraz v 8:30 na kruhovém objezdu v Týništi
Kdo s kým (jede): Comorci (Kesnerovi),
Macháčkovi (Luboš, Mirka a Honza),
Sálovi (sami, alespoň do Týniště, pak se to třeba ještě rozhodí)
Informace pro řidiče: Jeďte přes Běleč a Krňovice, na státovce jsou dopravní omezení!
Konev berou:  Macháčci a Comorci (možná taky Zubergovi)
Doporučené oblečení: Základ je teplé spodní prádlo. Tričko, mikča, šusťák. Spodek: šusťáky,    elasťáky, kalhotky – doporučuje se v tomto pořadí, ale pokud se to    někomu zdá divné, tak se může obléknout normálně nudně/trapně.    Tretry nebrat!!!
S sebou: Jídlo si každý zajišťuje sám. Doporučené jsou buřty a sekaná. (Více v zápise.)
Oheň: Dříví a sirky - zajišťuje Luboš.
Trasa rafty:   Žamberk – Záměl
Pozn.:   Jitka C. pohlídá, abychom nepřejeli oblíbené místo na opékání buřtů.   Tím je také dáno, který raft jede jako první.
Rozložení raftů:
 


Samotný zápis pro milovníky několikadílných svazků literatury a pro vyplnění volných jarních večerů:
18:56 Přichází Olina a Jindra a zjišťují, že žádná rezervace neexistuje. Volají proto předsedovi. Jitka se dušuje, že zamluvila na 19 hod. pro 10 lidí stůl. … Taky nám mohla říci, že ho zarezervovala pod jménem Zubergová.
19:03 Obsazujeme konečně stůl, přicházejí Comorci. Neslyšíme se a Honza podotýká, že nejsme hluší, ale že učitelé mají slabé hlásky, takže se musíme sesednout.
--- Mirka vznáší dotaz, co na sebe na vodu. Honza C. odpovídá: „Musíš mít plavky.“ Jitka C. se diví: „Já jsem nikdy plavky neměla??“ Honza zmírňuje: „Dobře, Mirko, nemáš, nevadí, netrvám na tom, ale důležitý je pádlo!“
--- Jitka nechává kolovat klobásky, bohužel jen k očichání.
--- Pokračuje konverzace k oblečení: „A máš boty?“ „Nemám, ale mám to pádlo!“ „Neber si tretry!“
19:21  Přišli Macháčkovi.
19:22 Přichází i Jirka S.
--- Okamžitě se zvyšuje ze strany Mirky zájem o neoprény, které před týdnem nabízel Jirka S. Ten se podíval na Mirku a říká: „Ty to, Mirko, vydržíš i bez neoprénu nebo Tě Honza zahřeje.“ Po té dodává: „Tyhle hubený neoprén vůbec nezahřeje, lepší je mikina a rum.“
--- Jindru bolí zub a celý večer je proto skleslý a nic s ním není. Jirku S. bolel zub o Velikonocích, že ani nešel koledovat. Že by předal Jindrovi zubní štafetu?
--- Jirkové si navzájem přejí k svátku.
19:28 Přichází Hanka. Předseda se ptá: „Přijde ten tvůj mrzout?“ Hanka: „Ne, mrzout nepřijde.“ Hanka dodává, že se Pavla ptala, zda má na něj čekat, než půjde na schůzi. On na to: „Ne, a ne aby Tě napadlo lízt na nějakej raft!“
--- Macháček má najednou zajímavé brýle na nose, čehož si hned všimne Honza C.: „To jsou obecný brejle?“ Mirka na to: „Ne, to jsou moje.“ Jitka C. hned popadla foťák a už Macháčka fotí poslepu, protože ona sama brýle nemá.
--- Mirka přiznává, že dnes zdědila majetek. Jindrovi hned svitne: „Tak proto sis venku prohlížela ty nabídky na výstavbu domů na klíč!“
--- Začíná se ujasňovat, kdo teda na tu vodu jede a kdo ne. Olina se nemůže dopočítat, pořád ji někdo chybí. Honza C. se směje, protože zapomněla na sebe. Nejhorší je, že se jí to stalo za chvíli znovu a zase zapomněla na sebe. No jo, už dlouho nebyla na vodě a taky už není nejmladší.
--- Honza C. se zadívá na Jirku S. a poznamenává: „Jirka se snaží propálit papír kreditkou!“ Ten si jen vzal lupu ve tvaru karty, aby si přečetl, co dobrého si má vybrat ze zdejšího menu.
---  Jde do tuhého, Honza C. začíná kreslit rafty, některé vodáky tam přímo píše, někteří se mohou zapsat sami.
--- Hanka nejede, dle jejích slov se nedostane do všech důležitých pozic, které jsou na vodě potřeba, i když berle už úspěšně zahodila.
19:45 Rafty jsou hotový – místa přidělena. Viz obrázek výše.
---  Vzápětí Jirka S. mhouří oči tak, že to vypadá, že vypaluje díru do papíru, protože nevidí, kde v raftu sedí. Když zjistí, jak kdo sedí, poznamenává, že je výhoda, že labutě plují na vodě samy, takže se nám nemůže nic stát (viz naše proslulé Labutí jezero). No, nevím, zda tím nechtěl naznačit, že u něj v raftu sedí ne moc zkušení vodáci.
--- Jitka nechává nakrájet konečně tu klobásku a všichni si pochutnávají.
---  POZOR! Nejenže zná Jirka S. data narození nás všech (viz smlouvy investičních fondů z minulého roku), ale ještě chce přes záminku nabídky půjčení neoprénů zjistit konfekční velikosti všech vodáků (nebo jen vodaček?).
--- Logistika: auta berou Comorci, Sálovi  a Macháčkovi. Comorci nabírají Kesnerovy, Macháčci Luboše a Mirku a Honzu možná až v Bělči, Sálovi jedou prozatím sólo, ale pokud se v ostatních autech někdo nepohodne, může požádat u nich o azyl , ale až v Týništi.
--- Holky nemají co na sebe aneb pořád se řeší v čem jet! Základ je teplé spodní prádlo. Tričko, mikča, šusťák. Spodek: šusťáky, elasťáky, kalhotky – doporučuje se v tomto pořadí, ale pokud se to někomu zdá divné, tak se může obléknout normálně nudně/trapně.
---  Informace pro řidiče: Jeďte přes Běleč!
19:57 Přišla Sýkora. (To je jedno, že se nechytáte, to je Jitčin spolužák ze základky i z Tyla.)
--- Jirků Macháčků je, jak se zdá, povícero. Jiří Macháček – herec z Prahy, Jiří Macháček – plynař. A ten lepší herec Jiří Macháček, to je ten náš.
--- Občerstvení na vodu si každý zajišťuje sám. Předsedovo doporučení: svačina-buřty, oběd-buřty, večeře-žranice. Jitka C. dodává: „Každej si bere buřty pro sebe a nikdo se nerozdělí.“ Honza C. plačtivě oponuje: „Každý nabídne…“ POZOR! Předseda se chystá všem ochutnávat buřty! Jirka M. si pro jistotu tedy bere radši sekanou. V případě deště vezměte všichni sekanou, ta se dá jíst i syrová.
--- Luboš zajistí dříví a sirky, resp. je zodpovědný za rozdělání a udržování ohně, co si k tomu vezme, je jeho věc.
--- Konev berou Macháčci a Comorci (nebo taky Zubergovi).
--- Aby se nepřejelo místo, kde se buřty vždycky opékají, tak je zvolena Jitka C., aby včas ohlídala zastavení raftů. Raft s Jitkou C. jede tedy logicky první.
---  Olina si stěžuje, že si sedla z hlediska záchytu informací do zápisu velmi nestrategicky a to na kraj stolu a pořádně neslyší, co se děje na straně druhé. Předseda jen sarkasticky až jízlivě poznamená, že to nevadí, na druhé straně stolu se stejně neřeší nic zajímavýho nebo důležitýho. 
--- Mirka vypráví příhodu, jak potkala Pavla a nabídla mu věnečky, ale než svou nabídku dořekla, Breník už měl věnečky v sobě.
--- Voda se jede ze Žamberka do Záměle. Jirka S. k tomu skepticky navrhuje: „Neměli bychom jet vejš, třeba to bude poslední voda.“ Návrh neprošel, nejenže jsme optimističtí, ale vejš je jeden jez, který je nejetelný a musí se přenášet. Jirka S. dodává: „To hópnem!“ Honza C. se nechce nechat zahanbit: „Když si to hópne váš raft, tak náš taky!“ Jitka C. s Olinou se smějou: „Vždyť jedete spolu!“
---  Honza C. chce něco Jirkovi M. Jirka M.: „Vydrž, řešíme důležitou věc!“ (Objednávka panáků na zapití malého Filípka Sála). Honza C.: „No, nevím, zda udržím tak dlouho myšlenku!“ Jirka M.: „Tak ať Ti to Olina zapíše a Ty to pak jen přečteš!“
--- Přípitek na vnoučka Sálů Filípka Sála (3650g, 51cm), který se narodil toto úterý! Jirka S.: „Ať se dožijeme toho, až s námi malej pojede na vodu.“
--- Obsluha přináší na stůl chleba. Honza C. poznamená směrem k Jirkovi M.: „To je pro Tebe!“ Jirka M.: „Ne ne, já mám řízek bez chleba!“ Honza direktivně: „Řízek bez chleba s chlebem!“
--- Jitka C. podotýká, že v sobotu slaví Míra 60. Jirka M. k tomu: „To je už ten Litičák, ne?“ Jindra oznamuje: „Kdo jedete v autě s Macháčkem, počítejte s tím, že jedete už pozítří!“
--- K Mírovi se chystá dámská delegace s Pepama na grilu a možná s orientálním tancem. Již zítra! Sraz v 16 hod. před domem, kde Míra bydlí.
---  Honza C. na Jirku M. „Kde máš manželku?“ Jirka M. klidně: „Ále, někam se zaběhla!“
--- Jitka C. nevinně: „On (Sýkora) mi slíbil, že mi ukáže kutloch.“ Honza C.: „A to mi dělá pořád!“ (Na vysvětlenou: Sýkora - spolužák Jitky z gymplu - jí slíbil, že ji ukáže kutloch = místnost, kterou mají v této hospodě a kde se spolužáci scházejí.)
--- Od vedlejšího stolu, kde děsně řvali i tak, se ozvalo: „Nazdar námořníci a golfisti!“ Honza C. pobaveně: „Ten teda k nám rozhodně nepatří!“
---  Jirka S. se s Honzou o něčem potichu bavili, ostatní ovšem zaslechli jen sousloví „půlhodinový sex“. Nám ostatním nic nechtěli říci a prý nám to vysvětlí až na raftu, abychom v návalu „poznání“ pořádně zabrali a jeli rychleji. Tak nevím.
---  Do toho si někteří vzpomněli na Soču, kde prý byly holky nahoře bez, ale Jitka C. to rezolutně popřela. Je z toho zápis?
20:48  Adelína se zaběhla a Jirka M. ji šel konečně hledat. Vzápětí Adelína přichází, ale Jirka M. nikde.
---  Připíjíme Jitce C. k narozeninám!
20:56  -------------------------------------------------------------------------------------------------------    Tady je cenzurovaná část k blíže neupřesněnému tématu. Kdo byl, ví. Kdo ne, má chodit na schůze!:) Jirka M. k tomu ovšem poznamenal: „Jednou je to fakt, tak proč by se to nemohlo napsat!“ Ale stejně mu to neprošlo a cenzura zapracovala.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
--- Sejdeme se na kruháči v Týništi v 8:30. Tak mě napadá, zda opravdu přímo na kruháči…? Aby nás nesebrali…
--- Honza C. se ptá Hanky, jaké bude na Litičák počasí. Hanka prorokuje: „Bude standardně, 12°C, bude pršet.“ Jirka M. dodává: „Ještě jsi zapomněla studenej západní vítr.“
--- Z dalekého a blíže neurčeného doslechu: „Pavlovo nový auto je pěkný, ale úplně na hovno, protože se do něj nikdo nevejde.“
21:38 Pak se začali probírat choroby a zapisovatelka odešla… Jo, co se dělo pak už v zápise nebude, ale taky by mě to zajímalo…

Závěr: …a slibovaná taktika řezání zatáček a správného držení pádla se zase neprobrala!!!

Zapsala OKŘ – háček č. 6, s.r.o.    Dne: 23. 4. 2015 v Hradci Králové

Schváleno od zadáka 006

P. S. Dámská delegace ke gratulantovi Mírovi ve složení Jitka C., Jitka S., Iva, Hanka a Olina byla úspěšná. Míra byl překvapený, doufáme, že mile, no, my jsme si to rozhodně užily:). A když Míra odklidil dětský kobereček a stoleček, tak shlédl i ukázku orientálního tance. Fotky slíbila poslat Jitka S.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: vodní sporty

Návštěv: 2446
Dnes: 0
Online: 1

Aktualita

Velmi povedená schůze 16.12.2014
Konečně zase zápis, díky OKŘ, háčkovi č. 6

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz